Nationale Voorleesdagen van 20 januari tot en met 30 januari

Foto:

Van woensdag 20 januari tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats.

Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Juist in deze bijzondere tijd van beperkte contacten zorgt voorlezen voor een fijn gevoel van samenzijn. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar “Coco kan het!” Van Loes Riphagen.

De Nationale Voorleesdagen

De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. De campagne richt zich op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar.

(Online) Voorleesontbijten met Bekende Nederlanders

Ieder jaar lezen bekende en onbekende Nederlanders, lokale en nationale helden voor tijdens De Nationale Voorleesdagen. Onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, burgemeester Aboutaleb en minister Arie Slob zetten zich dit jaar (online) in om aan te tonen hoe belangrijk voorlezen is.

Prentenboek van het jaar 2021

Ken jij Coco kan het! al? Dit Prentenboek van het Jaar 2021 is een prachtig verhaal over moed verzamelen. Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen?

Naast Coco kan het! Zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek Top Tien vormen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen deze tien boeken extra aandacht, je kunt deze prentenboeken reserveren via de website van de Bibliotheek.

Loes Riphagen

De schrijfster en illustrator van dit boek is Loes Riphagen. Je kunt Loes volgen op Instagram (@loes_riphagen) en via haar website: www.loesriphagen.nl. Op dinsdag 4 februari zou Loes Riphagen naar de Bibliotheek in Nijkerk komen, maar helaas kan dit vanwege de lockdown niet doorgaan. Op dit moment zijn we aan het uitzoeken of we dit online kunnen aanbieden. Houd onze website in de gaten: www.bibliotheeknijkerk.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden