Bach Passie Project bij Voice Company Koor

Foto:

“We gaan door, in wat voor vorm dan ook. Als we niet bij elkaar kunnen komen dan kom ik naar jullie toe, en de techniek maakt dat gelukkig mogelijk!”.

Dit zijn de woorden die Robert Bakker, oprichter en dirigent van Het Voice Company Koor, uitsprak na de hernieuwde lockdown in verband met het Corona virus.
En zo gebeurde het ook.

Doorzingen ondanks Corona

Van Händel’s Messiah tot Christmas Carols: de verbondenheid en inzet van het koor is ook nu onverminderd groot, ook al kan er nu even niet fysiek gerepeteerd worden.
Robert Bakker heeft al enkele jaren ervaring met het aanbieden van online koorprojecten, en die ervaring en flexibiliteit komt nu heel goed van pas.
Deze maand gaat het Bach Passie Project 2021 van start met hoogtepunten uit Bach’s Mattheus, Johannes en Markus Passion. Zeer de moeite waard om aan deel te nemen.

Zingen vanuit huis, en toch een koorervaring beleven

Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid zullen de repetities online worden aangeboden via een eenvoudig “Klik & Zing”-systeem. Dit werkt zonder Facebook of Zoom; het klikken op een video-link is voldoende. Technische kennis is niet nodig.
Er kan gebruik worden gemaakt van het meest uitgebreide oefensysteem dat er te vinden is in korenland. Je kunt kennismaken met de te leren partij, samen oefenen met stemgenoten, 4-stemmig leren zingen, enz. Allemaal veilig thuis van achter een laptop of tablet. Er ontstaat een unieke koorervaring thuis.
Zo is het mogelijk wekelijks te zingen, de stem regelmatig te trainen en eventuele eenzaamheid of verveling te verdrijven. En via speciale live-sessies kun je andere koorleden zien en spreken.

Hoogtepunten uit drie Passies

U gaat over een periode van ruim twee maanden de mooiste koralen en koorwerken uit de Mattheus, Johannes en de wat onbekendere Markus Passion leren. Robert Bakker’s enthousiasme en decennialange ervaring zorgen ervoor dat ook minder ervaren zangers plezier beleven aan het repeteren én een mooi resultaat boeken.
Alle informatie en de mogelijkheid om mee te doen is te vinden op de site van het koor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden