WSN gaat als een speer

default
Foto:

Tevreden huurders, een opvallende zesde plaats in Nederland voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van de woningen en de duurzaamste woningcorporatie van de provincie Gelderland.

Daar zijn ze bij de WSNe best trots op. Het geeft vertrouwen dat hun huurders tevreden zijn. Dat willen ze graag zo houden en waar mogelijk verbeteren.

Details

Van alle 274 deelnemende woningcorporaties behoort WSN tot de besten als het gaat om de prijs kwaliteitverhouding van de huurwoningen. Dat wordt ook bevestigd door huurders. Zij beoordelen de prijs-kwaliteitverhouding in het onderzoek met een 7,4. Een betere score dan het landelijk gemiddelde van 6.9.
Peter Toonen, directeur-bestuurder: “Als kleinere woningcorporatie in Nederland is een 6e plaats zeker niet verkeerd. Wat opvalt is dat onze woningen vaak groter zijn en een lagere huurprijs hebben ten opzichte van het landelijk gemiddelde.” De gemiddelde huurprijs voor een sociale huurwoning in Nijkerk is € 513,-. Het landelijk gemiddelde ligt op € 531,-.

In de provincie Gelderland is de WSN de meest duurzame woningcorporatie en landelijk staat WSN op de 12e plaats. De woningen hebben gemiddeld energielabel A. Voordeel voor de huurder is dat zij het merken in hun portemonnee. Ook de komende jaren gaat WSN verder met verduurzamen.

Uitdagingen

Er liggen genoeg uitdagingen voor 2021 en verder. Kijk alleen maar naar de krapte op de woningmarkt. De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft onverminderd hoog ten opzichte van het aanbod. Daarom móeten er meer betaalbare woningen bijkomen in Nijkerk. Dat is dan ook de focus van WSN voor de komende jaren. WSN wil zoveel mogelijk woningzoekenden een goede, betaalbare woning kunnen bieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden