Gladheidsbestrijding van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat

Foto:

Het team Gladheidsbestrijding van de gemeente heeft vanaf zaterdagmiddag 6 februari preventief de doorgaande wegen gestrooid.

Na de sneeuwval is daarna vooral ingezet op het ruimen van sneeuw op de doorgaande routes. Samen met drie aannemers werkt de gemeente Nijkerk aan de gladheidsbestrijding.

“Er is dagelijks hard gewerkt en er is veel materieel ingezet voor het begaanbaar maken van de 1e route. De gemeente helemaal strooien en sneeuwvrij maken is niet haalbaar”, geeft wethouder Nadya Aboyaakoub aan.

Dinsdag is er gestart met de 2e route. Het kost aanmerkelijk meer tijd om deze schoon te krijgen. Omdat de sneeuw inmiddels was vastgereden. Door de coronamaatregelen is er veel minder autoverkeer op de weg waardoor het zout veel minder vermengd wordt met de sneeuw en het ijs.
“Een combinatie van schuiven, borstelen en strooien geeft onder deze omstandigheden de beste resultaten. Doordat er overdag veel smeltwater op de weg liep werd iedere dag afgesloten met een strooiactie Omdat te voorkomen dat de natte wegen in de nacht weer zouden bevriezen”, zo legt Rien Loman, coördinator gladheidsbestrijding uit.

Meerdere rondes nodig

De prioriteit lag de afgelopen dagen op de het schoonhouden van de hoofdwegen in de gemeente Nijkerk. Het rijden van de hele route na sneeuwval duurt ongeveer 3,5 uur. Vanaf afgelopen zaterdag zijn continu 10 medewerkers aan de slag op de verschillende auto’s in de strijd tegen gladde wegen en sneeuw. Overdag zijn er nog eens 15 mensen die handmatig aan het werk om de rotondes en andere locaties sneeuwvrij te maken. In de afgelopen periode is er inmiddels 150 ton zout gebruikt.

Meer informatie

Meer informatie over de gladheidsbestrijding is te vinden op https://www.nijkerk.eu/gladheidsbestrijding. Op Twitter (@gemeenteNijkerk) en op Facebook (@samennijkerk) plaatst de gemeente regelmatig berichten over de gladheidsbestrijding met de #gladheidgemNijkerk.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden