Facebook verwijdert account van jongerenwerker Den Hartog

Foto:

Laat je niet opjutten!”

Met die video probeerde Jongerenwerker Robert den Hartog, de burgemeester van Nijkerk, een wethouder, sportcoaches en andere rolmodellen in de Nijkerkse samenleving te anticiperen op de mogelijk rellen op onder andere het Molenplein. Die waren aangekondigd als antwoord op de avondklok.

Het rechtenvrije filmpje werd op 28 januari online gezet. Een aantal dagen daarna kwam den Hartog erachter dat verschillende van zijn Facebookaccounts en -pagina’s waren verwijderd.

Den Hartog is verbaasd, maar ook verontwaardigd. Den Hartog: “Niet alleen het filmpje “Laat je niet opjutten!” was van mijn Facebookpagina verwijderd, ook mijn pagina Fundutch met meer dan 40.000 volgers was ineens verdwenen. Ik heb Facebook gevraagd naar het waarom. De organisatie zei dat het beeldmateriaal in strijd was met haar regels. Mijn pagina Fundutch en mijn account M.r. Milow is tot op de dag van vandaag niet hersteld.”

Hij hoopt nog steeds dat dit allemaal op een misverstand berust. “Het zou toch te gek voor woorden zijn als dit big data bedrijf berichten gaat tegenhouden waarmee rellen notabene zijn voorkomen.”
Waarschijnlijk gaat hij zich beraden op juridische stappen tegen Facebook. Hij weet dat er andere partijen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt, en overweegt daarbij aan te sluiten met zijn situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen