Imo van den Berg wint boeken challenge

Foto:

Creatieve wedstrijd Bibliotheek Nijkerk met beginzinnen

Imo uit groep 7/8 van de Prins Willem-Alexanderschool is de winnaar van de wedstrijd ‘Elk boek heeft een beginzin’ van Bibliotheek Nijkerk.

Hij won hiermee een boekenbon met een waarde van twintig euro. En daarnaast krijgt zijn eigen groep acht weken lang een kist met leuke boeken tot hun beschikking.

De Bibliotheek had de wedstrijd uitgeschreven voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 onder het motto ‘Er kan een heleboel niet in deze tijd, maar lezen kan altijd en overal op veel manieren!’. Kinderen konden meedoen aan de challenge ‘Elk boek heeft een beginzin’. Vijf dagen achterelkaar kregen de deelnemers een eerste zin van een boek. De kinderen moesten uitzoeken uit welk boek de zin komt en of de zin eigenlijk wel klopte… Een creatieve uitdaging!
Om de kinderen een beetje te helpen kregen ze tien titels waar ze mee aan de slag konden. Titels als ‘Alaska’ van Anna Woltz, ‘Sophie op de daken’ van Katherine Rundell en ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noord. De zinnen werden dagelijks gedeeld via de Twitter- en Facebook-kanalen van de Bieb en dan kon thuis het puzzelen beginnen.
De boekenbon is uitgereikt door Astrid Herder, de leesconsulent van Bibliotheek Nijkerk bij de Pr. Willem-Alexanderschool.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden