Nieuwe woonwijk in Nijkerkerveen is bijna klaar

Foto:

Op donderdag 11 maart 2021 zijn de laatste woningen opgeleverd in het centrum van Nijkerkerveen.

Dat gebeurde door Wilgo van de Mheen, directeur van bouwbedrijf R. van de Mheen, samen met wethouder Wim Oosterwijk.

Naast de bouw van 67 woningen in verschillende categorieën is er in de Talmastraat voor een aantal kavels een woon-werksituatie gerealiseerd. Met de aanleg van de bestrating en het aanpassen van de Buntwal is het project nu bijna klaar op het groen na. “Deze mooie wijk is een aanwinst voor Nijkerkerveen. Verder ben ik blij dat weer 67 woningzoekers een woning hebben gevonden in onze gemeente”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.
Direct na de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is er medio 2019 voortvarend gestart met het bouwrijp maken van het gebied. Hierdoor kon er eind 2019 al gestart worden met de bouw van de koop- en huurwoningen en het uitgeven van de woon-werkkavels.

Verschillende koop- en huurwoningen

Na een relatief korte bouwtijd werden de eerste woningen in juni vorig jaar opgeleverd. Een behoorlijk aantal mensen uit de Nijkerkerveen en Nijkerk heeft in deze wijk een nieuwe koop- of huurwoning gevonden. Woningstichting Nijkerk heeft 11 huurwoningen afgenomen en er zijn 9 woningen gerealiseerd in het goedkopere segment (sociale huur- en koopwoningen). De verwachting is dat de wijk op 1 april helemaal klaar is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden