Bibliotheek Nijkerk kan volop live streamen

Foto:

De Bibliotheek in Nijkerk heeft dankzij een gift van Stichting Veluwepoort kunnen investeren in ‘live-streaming’ en een vernieuwde geluidsinstallatie.

De Bibliotheek in Nijkerk was al langer op zoek naar de mogelijkheden om bijeenkomsten die in de Bibliotheek worden gehouden ook live uit te zenden. Het bleef erbij omdat dit toch wel forse investeringen zijn. Door corona kwamen de plannen in een stroomversnelling. Daarvoor was ook nodig dat de huidige geluidsinstallatie werd vernieuwd. Stichting Veluwepoort heeft de Bibliotheek financieel geholpen om dit mogelijk te maken. Bestuursleden Bessel van Woudenberg en Jaap Venema: “We hadden zelf al wel gemerkt dat de geluidsinstallatie van de Bibliotheek niet zo goed meer was. We hebben toen contact opgenomen met de Bibliotheek en ze waren direct enthousiast om dit aan te pakken”.

Roel Zuidhof, directeur van de Bibliotheek: “het aanbod van Veluwepoort kwam als een geweldige verrassing en we hebben ook direct een plan gemaakt: niet alleen de geluidsinstallatie maar ook het live kunnen uitzenden wilden we realiseren. Dat is gelukt in samenwerking met de lokale omroep A1 Media. We zijn er erg blij mee en we kunnen niet wachten dat we ook de nieuwe geluidsinstallatie aan de bezoekers van alle lezingen, optredens en voorstellingen kunnen laten horen”.
De Bibliotheek kan nu direct uitzenden op de lokale TV zender of via het eigen kanaal van de Bibliotheek: www.bibliotheeknijkerk.tv. De Bibliotheek heeft al meerdere proefuitzendingen gemaakt. Dankzij de vrijwillige technici van de Bibliotheek en de vrijwilligers van A1 Media kunnen lezingen en optredens worden uitgezonden. Zo kunnen bijvoorbeeld alle zondagmiddag optredens die weer in het nieuwe seizoen staan gepland, allemaal ook op de lokale TV worden uitgezonden. De nieuwe geluidsinstallatie is geleverd en geïnstalleerd door Bokkers & Renes uit Nijkerk.

Roel Zuidhof: “uiteraard zien we allemaal weer uit naar de live optredens met publiek. Als dat weer mogelijk is er dus altijd de mogelijkheid om er toch op afstand bij te zijn of het later terug te kijken”.
De uitzending van de live stream is te vinden op www.bibliotheeknijkerk.tv.

Lijkt het je ook leuk om ook mee te werken als vrijwilliger in het techniekteam van de Bibliotheek? Meld je aan bij [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen