Moeite met het patiëntenportaal? “DigiVitaler” helpt je

Foto:

Er zijn steeds meer digitale mogelijkheden voor ons als mens om onze eigen gezondheid te monitoren en onze eigen zorg te regelen.

Door huisartsen en ziekenhuizen worden we dan ook aangemoedigd om gebruik te maken van patiëntenportalen. Het gebruik van deze patiëntenportalen is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Het vraagt wel wat van onze digitale vaardigheden. Daarom hebben Gezondheidscentrum Nijkerk en Bibliotheek Gemeente Nijkerk de handen ineen geslagen
Door het aanbieden van het nieuwe lesprogramma ‘DigiVitaler’ streven het Gezondsheidscentrum en Bibliotheek Nijkerk ernaar patiënten digitaler te maken in het patiëntenportaal.

Mandy Smink, consulent basisvaardigheden bij de Bibliotheek: “Dit is een mooie uitbreiding van ons aanbod als het gaat om het digitaal vaardiger maken van de inwoners van gemeente Nijkerk. Wij zijn erg blij met deze samenwerking.”
Josine Moes, praktijkverpleegkundige bij de Nije Veste, is ook erg blij met de match. ‘De plannen zijn al dusdanig gevorderd dat we kunnen starten met de trainingen, zodra corona dit toe laat.’

Deelnemers krijgen door filmpjes en een boekje informatie over hoe ze het portaal kunnen gebruiken. Door er vervolgens mee te oefenen zal blijken dat het portaal vriendelijk in gebruik is.
Zodra de bibliotheekactiviteiten weer hervat mogen worden, zal de cursus ‘DigiVitaler’ een vast aanbod zijn in de programmering van Bibliotheek Nijkerk.
Wilt u meer informatie over de cursus ‘DigiVitaler’ of heeft u andere vragen over uw digitale vaardigheden. Neem contact op met Mandy Smink, Bibliotheek Nijkerk, via het volgende nummer: 033-245 0014.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden