Oosterwijk: plannen stadhuis passen binnen raming

Foto:

Volgens  wethouder Wim oosterwijk passen de plannen om het stadhuis aan de Van ’t Hoffstraat aan te passen nog altijd binnen de ramingen.

Toch deed de begroting van 13,4 miljoen bij raadsleden veel stof opwaaien. Kan het niet soberder riep het CDA op Facebook bijvoorbeeld: “Buitensporig investeren hoort niet bij zuinig omgaan met belastinggeld.” Aanstaande donderdag moet de gemeenteraad er een besluit overnemen. Dat de kosten oplopen, komt volgens wethouder Wim Oosterwijk, omdat de situatie nu andere is als toen de eerste begroting opgeschreven werd. Meer veiligheidsmaatregelen spelen daar bijvoorbeeld een rol. Oosterwijk geeft wel toe: “Alles wat nuttig is, is niet per sĂ© nodig”. Hij is dan ook vol vertrouwen, wanneer het gaat om de gemeenteraad van aanstaande donderdag. Dan wordt de gang van zaken voor de komende periode afgesproken en in die tijd kan de raad allerlei keuzes maken om de kosten te drukken. Maar de wethouder wil er wel de vaart in houden.

Kerkplein

In diezelfde vergadering aagt het ook over de plannen rond het kerkplein. Dan zal duidelijk worden, hoe de verschillende politieke partijen omgaan met de brief van Van den Tweel Vastgoed over de parkeergarage.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden