Gedoe bij Rabobank Randmeren

Foto:

Rabobank Ermelo sluit, Directeur Paul Verhoef weg. Raad van Commissarissen stapt op.

Het is nogal wat.

Banken hebben het zwaar. Dat geldt ook voor de Rabobank, dat vorig jaar aankondigde het aantal filialen te halveren. De daardoor noodzakelijke reorganisatie lijkt nu wel spijkerhard te worden doorgevoerd.

Nico Fiegen links

Naar aansluiting op het bericht van de Ermelose collega’s hebben we ex directeur Paul Verhoef gesproken. Hij meldde, dat hij inderdaad per 1 april vertrokken is als directeur. Hij vind het jammer hoe het gelopen is, maar kon en wilde op de inhoud niet ingaan. Volgens onze bronnen liepen de meningen over het voeren beleid (met name over klantbenadering) tussen Rabobank Randmeren en het hoofdkantoor in Utrecht zover uiteen, dat verder samenwerken een brug te ver was. De Raad van Commissarissen stond 100% achter hem en stapte derhalve ook op. Eén van de Commissarissen is Nico Fiegen. Hij is al meer dan 30 jaar bij de Rabobank betrokken en spreekt duidelijke taal: “Ik ben er zeker van dat wij door onze opstelling kantoren langer open hebben kunnen houden. Wij waren ook in kringvergaderingen wel vaker de bank die kennelijk iets te lastige vragen stelde en ik vermoed dat we daardoor als een luis in de pels werden gezien. Die ‘dwarsliggerij’, want zo is dat kennelijk ervaren op het hoofdkantoor in Utrecht, is ons – volgens mij – ook fataal geworden.”

Door de reorganisatie gaat Rabobank Randmeren op in Rabobank Midden Nederland. Logisch, dat dan een aantal directeuren het veld moet ruimen. De functie van Paul Verhoef zou daarbij niet ter discussie staan, omdat – opnieuw volgens onze bronnen – Rabobank Randmeren één van de best presterende banken is. Dat pakte – tot stomme verbazing van de Raad van Commissarissen (die ook een werkgeversrol richting de directeur heeft) – anders uit. Juist hij moest gaan. Waarom precies, dat werd de Commissarissen niet duidelijk, tot groot ongenoegen van dit gremium. Daarom is men achter de directeur gaan staan en heeft men verder voor de eer bedankt. Ook de ledenraden zijn vooraf niet geïnformeerd.

Paul Verhoef links

Intussen is de Rabobank op zoek naar nieuwe Commissarissen en heeft daarvoor ook mensen uit de ledenraad benaderd. Op dit moment is niet duidelijk, of die daar ja tegen gaan zeggen. Evenmin is duidelijk, of er personeelsleden zijn, die hun ontslagbrief kunnen verwachten. Duidelijk is wel, dat het kantoor in Nijkerk nog een jaar of vijf open blijft. Zolang loopt het huurcontract met de gemeente, dat het pand aan de Van ’t Hoffstraat vorig jaar kocht.

En Paul Verhoef? Die begint misschien wel een bank in Nijkerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden