Israël Producten Centrum beboet door NVWA

Foto:

Onlangs kreeg het Israël Producten Centrum (IPC) een boete van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De hoogte van de boete bedraagt 2100 euro. De NVWA.geeft als reden op, dat de etiketten op de wijnflessen van IPC niet kloppen niet.

IPC moest twee jaar geleden het etiket ‘product uit Israël’ aanpassen. IPC veranderde het etiket en zette erop: ‘product uit een Israëlisch dorp in Judea en Samaria. Later. Na diverse Kamervragen, discussies met ministers, waarschuwingsbrieven en extra controles is het standpunt van de NVWA niet veranderd, zo bleek uit de brief van 9 april 2021 jongstleden. Een toelichting van negen kantjes legt uit waar de NVWA haar bevindingen op baseert.

Geschokt

Het Israël Producten Centrum is geschokt dat de NVWA alsnog overgaat tot het opleggen van een boete. De etiketten waren immers aangepast. Alleen nog niet voldoende, vindt de NVWA. De boete van de NVWA is onterecht, vindt IPCdirecteur Van Oordt: “We vinden het verkeerd dat de NVWA (verantwoordelijk voor voedselveiligheid, natuur en dierenwelzijn) deze etiketten gebruikt om een politiek spel uit te vechten, een kwestie waar maar liefst vier ministeries bij betrokken zijn: Buitenlandse Zaken, Economische Zaken, Landbouw en Volksgezondheid.

Het IPC zal bezwaar tegen de boete aantekenen.”

bron: Israëlcentrum

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden