Livestreams met optredens op nijkerk.nieuws.nl

Foto:

Op Koningsdag zijn er verschillende livestreams, die wij hier voor u klaarzetten, met dank aan de artiesten en technici, die dit mogelijk maken

Om 16.00 uur treedt Ritn Ditn op

Ritn Ditn: “Hoog tijd om weer wat kekke rock ’n roll kneiters jullie huiskamers in te slingeren! En dat op Willie z’n verjaardag! Zet alvast de oranjebitter koud en zorg dat je om 16:00 uur aan de buis gekluisterd zit. Hoezee! 👑🎸”

Later vanaf 18.00 uur uur het Kingsfestival

Het Kingsfestival wordt georganiseerd voor alle jongeren en jongvolwassenen die vanwege alle corona maatregelen al heel lang geen evenement meer konden bezoeken en verlangen naar een mooi (en veilig) feest. Diverse bekende artiesten zoals: DJ Jean, Jeroen Post, Frans Kas (Franky Stardust), X-Ray en van Hees, Don Cartel, Mr. Milow en MC Spike hebben hun medewerking toegezegd daarnaast zijn de danseressen van YTShowtime aanwezig.
De organisatie is een samenwerking van De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk, de Oranjevereniging Nijkerk, het DJpodium.com, het platform Young Nijkerk en PIT Nijkerk.

En daarna

Koningsdag krijgt dinsdag een mooi extra tintje. De avond wordt luister bijgezet door een supermaan: een volle maan die groter lijkt dan normaal omdat de maan dichter bij de aarde staat. Het is waarschijnlijk zo helder dat het overal aan de Gelderse hemel te zien zal zijn. Volgens Weeronline gebeurde dit in 1909 voor het laatst op een koninklijke feestdag.
Omdat de maan in een eivormige baan om de aarde gaat, is de afstand tot onze planeet niet altijd dezelfde. Tijdens de supermaan is de afstand 27.000 kilometer kleiner dan gemiddeld. Hij lijkt daardoor zeven procent groter en de helderheid lijkt zelfs met veertien procent toe te nemen. Meestal is er in vier opeenvolgende maanden een supermaan, maar deze is niet altijd goed zichtbaar door bewolking.

Door opklaringen is volgens Weeronline de supermaan in heel Nederland goed te zien. Mocht er nog wat sluierbewolking zijn, dan kan dit ook nog een bijzonder fenomeen opleveren waar de liefhebbers helemaal van zullen smullen: de superkoningsmaanhalo. Een kring van wolken als een halo om de supermaan op koningsdag.

Overtreffende trap
Wie de supermaan in overtreffende trap wil beleven, kan het beste ’s avonds om 21.40 uur gaan kijken. Dat is het tijdstip dat de maan opkomt. Bij opkomst en ondergang speelt de optische illusie een rol. De maan, die ver weg staat, wordt op deze momenten in onze waarneming afgezet tegen gebouwen, bossen en andere zaken die dichterbij staan en waar het hemellichaam tussendoor straalt en opkomt. Onze hersenen halen het beeld waar we ons op focussen als het ware naar voren. In de beleving wordt de maan daardoor nog groter. (bron: omroep Gelderland)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden