Kinderzwerfboekstations bij Blits en Chill-Out

Foto:

Vandaag, 29 april, zijn er bij de jeugd- en jongerencentra Blits in Hoevelaken en Chill-Out in Nijkerk “Kinderzwerfboekkasten” geplaatst en in gebruik genomen.

Vanaf dit moment kunnen jongeren de aanwezige boeken lenen en vanuit de jongerencentra laten zwerven. De “boekkasten” geeft ze de gelegenheid om zich in een spannend verhaal te verdiepen, het boek mee naar huis nemen, om het later weer verder te laten verspreiden.
Trudy Doornhof van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk: “Toen we veel jongerenboeken, herkenbaar aan de 13+ sticker, binnenkregen hebben we contact opgenomen met Blits en Chill-Out. Zij waren direct enthousiast en wilden hier graag mee doen. Het doel is dat er goede boeken beschikbaar zijn voor de jeugd en jongeren. In verband met de beschikbare ruimte hebben we gekozen voor een boekenkast en niet voor de inmiddels bekende kinderzwerfboekhuisjes.

Elk jaar opnieuw blijkt dat steeds minder jongeren boeken lezen en de leesvaardigheid achteruit gaat. Als reden geven zij aan dat er geen leuke boeken zijn. Wij zullen dan ook ons best doen goede en leuke boeken voor de jongeren te vinden, met als doel dat ze meer gaan lezen en ze lezen weer leuk gaan vinden”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden