Helpt u Coen aan opslagruimte?

Foto:

Stichting COEN zoekt een droge opslag, ongeveer 50m3 (iets meer of minder mag) en in (de directe omgeving van) Nijkerk.

Kent u iemand of heeft u zelf ruimte? Laat het de stichting weten! Contact opnemen kan met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670).

Kleding inzamelen

Stichting COEN (Commisie Oost-Europa Nijkerk) ondersteunt al jaren kansarme en anders begaafde mensen in Roemenië. Dit gebeurt onder meer door kledinginzamelingsacties.

Hoe werkt dit? De kleding die in Nederland wordt opgehaald, gaat naar het Roemeense stadje Sfantu Gheorghe. Deze kleding wordt in Roemenië gesorteerd en waar nodig hersteld en netjes gemaakt. Daarna wordt de kleding verkocht in winkeltjes, die gerund worden door anders begaafden. De kopers zijn veelal de armsten en minder bedeelden in de stad. Het mes snijdt aan meerdere kanten: het creëert werkgelegenheid voor andersbegaafden, arme gezinnen kunnen tegen weinig kosten kleding kopen en dit en andere projecten in Roemenië kunnen met de opbrengsten draaiende gehouden worden of uitgebreid.

De kleding wordt één  of twee keer per jaar naar Roemenië gebracht. Tot het zover is, wordt de kleding opgeslagen. De huidige opslagruimte komt te vervallen vanwege een andere bestemming.

De inzameling heeft een grote bekendheid in de omgeving Nijkerk en veel mensen zijn hierbij betrokken. Zoiets moois wil COEN natuurlijk in stand houden. Maar dat kan niet zonder opslagruimte.
Kortom: help mee om kleding te kunnen transporteren en zo dit mooie project draaiend te houden. Dit kan door opslagruimte aan te bieden in Nijkerk of de directe omgeving. Kent u iemand of heeft u zelf ruimte? Neem dan contact op met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden