Marieke van Soest gaat heel goed

Blij met brons
Foto:

Marieke van Soest won de Ronde van Vlaanderen voor Paracycling en werd derde bij de Worldcupwedstrijd in Oostende.

De Ronde van Vlaanderen voor Paracycling ging op 2 mei van Brugge naar Ronse in België. Dit is een heftig parcours met slechte binnenwegen en hellingen tot 16%. In de klasse tricycling is Marieke bij de vrouwen als eerste geëindigd.

Van Soest tweede van rechts vlak voor de start

Een paar dagen later deed ze mee aan de Worldcup voor Paracycling in Oostende. Hier deden 450 wielrenners, handbikers en tribikers mee uit 44 landen.
Bij die roadrace is het Marieke gelukt om de derde prijs in de wacht te slepen. Hierbij moest ze het opnemen tegen de toprijdsters uit onder andere de Verenigde Staten en Groot Brittannië. De weersomstandigheden waren tijdens deze wedstrijd bedroevend, met veel regen en wind aan de Belgische kust.
Door op een vroeg tijdig tijdstip uit de groep weg te springen, wist Van Soest een gaatje te slaan. Dat leverde haar aan de finish de derde plek op. Jan Van Soest: “Op zich knap als je voor de eerste keer aan een internationale wedstrijd deelneemt.”

Voor de start van de Worldcup voor Paracycling in Oostende

Voor Marieke van Soest  is het in Nederland lastig om haar niveau te bepalen omdat ze de enige vrouwelijke tribiker is die deze sport op dit moment actief beoefend.
Ze zou erg blij zijn als er meer mensen met een beperking voor deze sport zouden kiezen.
Ze hoopt op deze manier meer bekendheid hiervoor te creëren. Voor informatie kunnen tribikers altijd contact met haar opnemen of met de KNWU.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden