Camera 22 en een terugblik: Het Songfestival 2021 (video)

Er zijn niet heel veel Nijkerkers rechtstreeks betrokken bij het Songfestival, maar Laurens Hagens en Joeri Hackmann wel.

Laurens Hagens deed vijf jaar geleden mee in het team van België. Hij zong en danste in het achtergrondkoor van de Belgische Laura Tesoro en hield voor ons een blog bij.

Toen blikte hij op video terug

Nu schreef hij voor nijkerk.nieuws.nl zijn commentaar op het festival in Rotterdam.

Wat een avond!

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik zelf op het Eurovisie podium heb mogen staan. Wat was dat een te gekke ervaring! Wat een stage!
En dat was dit jaar ook weer te zien! Met de vetste visuals, decorstukken en mega uiteenlopende optredens was het weer een avond om je ogen bij uit te kijken.

Het was voor mij heel makkelijk wie ik vond dat er in de top 3 moesten eindigen afgaande op performance, stem, vernieuwing, wauw effect of juist schrik effect.
Malta met haar te gekke stem en voor mij gevoel een enorme gunfactor.

Portugal met zo’n mooie retro act en wat een strot heeft die zanger zeg.
En Italië, misschien totaal niet mijn en/of jouw stijl maar de vocals waren goed. Het had een wauw effect en het optreden zag er echt te gek uit. Ze gingen er helemaal voor!

Dan komt aan het einde weer die uitslag en ik weet nog hoe zenuwslopend het is om in die green room maar te wachten en te hopen dat je een paar punten krijgt!
En dan de uitslag: Italië!

Ik weet niet precies wat er in die Green room gebeurde maar laten we doen alsof we dat niet hebben gezien. Zij zijn voor mij wel echt de terechte winnaar van het Eurovisie SongFestival 2021!

Op naar ESC Italië 2022!

Camera 22

Joeri Hackmann hanteerde camera 22 (van de 25) en maakte twee weken deel uit van de Songefestivalbubbel. Zijn broer Robin was betrokken bij de afbouw van de televisiefaciliteiten.

Voilà

En als toetje: Iris Lengkeek zingt de Franse inzending.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden