Ouders van 6 scholenhebben moeite met coronamaatregelen op school

Foto:

Steeds meer ouders maken zich grote zorgen over de negatieve invloed van de coronamaatregelen op het leven van hun kind(eren).

Voor al deze ouders heeft burgercollectief ‘Wij de ouders’ een manier gevonden om ouders van dezelfde school met elkaar te verbinden. Op een Google Maps kaart is te zien welke scholen een Telegramgroep hebben. Binnen onze gemeentegrenzen zijn dat er zes. Via Telegram kun je in contact komen met andere bezorgde ouders van de school van je kind(eren).

Eén instagrambericht, 1.000 groepen

“Op basis van één bericht op Instagram liep het direct storm. Van meer dan 1.000 scholen zijn al groepen van bezorgde ouders te vinden op de kaart. En we hebben nog een enorme hoeveelheid toe te voegen”, aldus Ed Kortekaas, een van de initiatiefnemers van Wij de ouders. “Er is duidelijk een grote behoefte van ouders om te verbinden en te verenigen met andere ouders.”

Ouders die hun zorgen over het nut, de noodzaak en de gevolgen van de maatregelen kenbaar maken bij schooldirecties lopen vaak tegen een muur op. Directies stellen dat ze niet anders kunnen dan de maatregelen doorvoeren, ondanks het feit dat het slechts om adviezen gaat. Sommige scholen doen er zelfs een schepje bovenop door zelf maatregelen te verzinnen. De opstelling van directies om te luisteren naar deze adviezen lijkt logisch. Nu – volgens Wij de ouders – echter steeds duidelijker wordt dat de wetenschappelijke onderbouwing van de maatregelen flinterdun is en de negatieve gevolgen voor kinderen en jongeren juist zeer groot zijn, zouden schooldirecties het belang van de kinderen voorop moeten gaan stellen.

Oproep om te verenigen en in actie te komen

Wij de ouders roept ouders op om zich te verenigen met andere ouders en in actie te komen om de schadelijke effecten van de maatregelen voor kinderen een halt toe te roepen. We zijn geen toeschouwers. Wij zijn de ouders.

bron: nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden