Nijkerkse PvdA is opgegaan in PvdA NW-Veluwe

Ton Willems (l) en Eghard Kouwenhoven
Foto:

De afgelopen jaren is er intensieve samenwerking ontstaan tussen de PvdA-afdelingen Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk.

Dat heeft geleid tot de samenvoeging van deze vijf afdelingen afdelingen tot één afdeling NW-Veluwe.
Eghard Kouwenhoven: “Door de samenvoeging van de afdelingen verwachten we dat de continuïteit en de slagkracht van de PvdA in de afzonderlijke plaatsen zal toenemen. Het PvdA-geluid blijft in alle 5 kernen gehoord en er blijft inbreng van de PvdA voor deelname aan de Gemeenteraadsverkiezingen.
In het nieuwe bestuur van PvdA NW-Veluwe zijn Ton Willems en Kouwenhoven toegetreden als bestuursleden en zijn zij contactpersonen voor Hoevelaken en Nijkerk. Voor de lokale samenwerking in PRO21 verandert er niets. Als bestuurslid van PRO21 blijf Eghard Kouwenhoven de verbindende schakel namens de PvdA.

Digitale werkconferentie ‘Samen wonen, samen leven’

De PvdA NW-Veluwe organiseert als eerste activiteit een digitale werkconferentie over oplossingen voor de woningnood. Die is 16 juni aanstaande en begint om 20.00 uur.

Er is een ernstig tekort aan betaalbare woningen voor starters en passende woonvormen voor senioren. Daardoor verlaten jongeren de regio en ouderen blijven zitten in hun goedkope eengezinswoningen. Er bestaat al langere tijd een ernstig woningtekort en door de exorbitante stijging van de huizenprijzen zijn vooral mensen met een kleine beurs de dupe. Zij kunnen zich geen koopwoning permitteren en het is geen uitzondering als zij tot 10 jaar moeten wachten op een sociale huurwoning. De Partij van de Arbeid vindt dat daar op korte termijn verandering in moet komen.

Als sparringpartners voor de aanwezigen zijn Martin van Rijn (voorzitter Aedes vereniging van woningcorporaties), Peter Kerris (gedeputeerde Gelderland), Bert van Bijsteren (wethouder Harderwijk) en woningbouwcorporatie UWOON. Een jonge starter, een senior woningzoekende en de bedenker van het Knarrenhof concept maken het team compleet.
Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan deze conferentie aan het werk gaan en hun denkkracht en creativiteit gebruiken om ‘meters te maken’ voor de realisatie van collectieve woonvormen in de regio.

Iedereen kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] en u ontvangt een link voor deze digitale bijeenkomst.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden