Gezellig druk tijdens Buitenspeeldag

Foto:

Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, kon de Nationale Buitenspeeldag niet ongewijzigd doorgaan.

In plaats daarvan is er op 9 juni 2021 in Hoevelaken en in Nijkerk een coronaproof sport- en speelmiddag georganiseerd, met als doel om zoveel mogelijk jongeren aan het sporten te krijgen.
De sport- en spelmiddag kon doorgaan omdat het terrein in Hoeveleken met een lint kon worden afgezet en in Nijkerk gebruik gemaakt kon worden van het veld van handbalvereniging Voice Nijkerk, naast het jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk. Zo bleven de ouders op afstand en kon het aantal jongeren goed worden geregeld. De jongeren hadden zich vooraf ingeschreven of zich vooraf op de locaties aangemeld.

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk had in Nijkerk speciale luchtkussens gehuurd en de eigen Pannakooi met andere sport attributen ingezet om er een sportieve middag van te maken. In Hoevelaken naast Blits waren de jongeren actief op een lange stormbaan en er was er een zwembad buiten met verschillende waterspelen. De locatie naast Chill-Out in Nijkerk is door ca 60 jongeren bezocht en op de locatie naast Blits in Hoevelaken zijn ca 80 jongeren actief bezig geweest.
Ook Nijkerk Sportief en Gezond was op meerdere plekken actief zodat er verspreid over de gehele gemeente Nijkerk diverse activiteiten mogelijk waren. Gelukkig was het prachtig weer met volop zon en een aangename temperatuur. Wel hopen we dat we de Buitenspeeldag volgend jaar weer in het centrum op het Plein in Nijkerk te kunnen organiseren, zodat het voor het publiek en de lokale horeca ook aantrekkelijk is dat deze activiteit wordt georganiseerd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden