Herinrichting centrum Hoevelaken start na zomervakantie

Foto:

Alles is voorbereid om de herinrichting van het centrum van Hoevelaken te starten.

Maar de materialen die hiervoor gebruikt moeten worden zijn helaas nog niet geleverd. Wethouder Wim Oosterwijk: “Ik baal hiervan. Ik heb toegezegd voor de zomer te kunnen starten. Helaas kan ik het niet waarmaken.” In de afgelopen weken zijn allerlei opties onderzocht om voor de zomervakantie al wel een start te maken met de werkzaamheden. Vanwege de momenteel (wereldwijd) geldende extreem lange levertijden van materialen en de schaarste op de arbeidsmarkt is dit helaas niet mogelijk. De werkzaamheden starten daarom na de zomervakantie.

In overleg met omgeving

Na een uitgebreid participatieproces met de omgeving, overige belanghebbenden en een aanbestedingstraject met een vijftal aannemers, is eind april jl. de opdracht voor de herinrichting van het centrum van Hoevelaken definitief gegund aan de firma NTP B.V. uit Hattem.
De firma NTP is een goede bekende van de gemeente Nijkerk. Zij heeft de afgelopen jaren meerdere projecten voor gemeente Nijkerk uitgevoerd. Zo hebben zij bijvoorbeeld recent nog de herinrichting van de Horstweg in Hoevelaken gerealiseerd.

Planning

De planning nu is dat op maandag 30 augustus gestart wordt met de werkzaamheden. Het streven is om in ieder geval de werkzaamheden aan de Westerdorpsstraat en het Dokterspaadje ruim voordat de periode voor de Sinterklaas- en Kerstinkopen begint, afgerond te hebben. Bezoekers van het centrum kunnen dan ongestoord hun inkopen doen. Onderdeel van de herinrichting van het centrum van Hoevelaken zijn ook de werkzaamheden aan de Kantemarsweg. Daarnaast loopt een proces om ook tot de herinrichting van de Stoutenburgerlaan te komen. De planning van deze werkzaamheden en de afstemming om het centrum van Hoevelaken voldoende bereikbaar te houden, worden na de zomer bekendgemaakt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden