Start nieuwbouw 49 opstapwoningen (video)

Met de onthulling van het bouwbord hebben Harke Dijksterhuis, wethouder gemeente Nijkerk en Peter Toonen, directeur-bestuurder WSN vandaag het startsein gegeven voor de bouw van 49 Opstapwoningen in Spoorkamp II.

Eigenlijk kunnen we hier niet spreken over bouw want deze woningen komen rechtstreeks uit een fabriek.

Voorafgaand aan de ondertekening benadrukten Peter Toonen (directeur WSN) en wethouder Harke Dijksterhuis het belang van deze woningen

Verhuur met tijdelijk contract

In Spoorkamp II, in het weiland tegenover het Jaap van der Krol-bad, staan er einde van dit jaar 49 nieuwe woningen. Het realiseren van deze woningen is een initiatief van de gemeente Nijkerk. De woningen worden in opdracht van Woningstichting Nijkerk gebouwd. Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor de woningen; jongeren, mensen die met spoed een woning nodig hebben, statushouders en kwetsbare inwoners met een woon- én zorgvraag. De woningen worden verhuurd met een tijdelijk contract.

Woningen van de toekomst

Er komen twee soorten Opstapwoningen, een type van Heijmans die nu al in Nijkerk staan (locatie Ds. Kuyperstraat) en een deel gestapelde woningen van Barli.

Beide type woningen zijn energiezuinig en gasloos. De woningen van Barli zien er uit als een appartementencomplex, maar dan met studio’s. In zo’n studio van 28m2 zit alles wat je nodig hebt. De woningen van Heijmans worden ook compleet opgeleverd met koelkast, vloerbekleding en mooi afgewerkte wanden. Het mooie van Opstapwoningen is dat ze kant er klaar uit de fabriek komen. Deze woningen staan er tijdelijk, in ieder geval voor 10 jaar. Ze worden eind 2021 opgeleverd.

Interesse voor een woning

De woningen hebben een tijdelijk huurcontract en er gelden speciale voorwaarden voor de verhuur. Op wsn.nl/opstapwoningen staat precies omschreven wie in aanmerking komt, wanneer en welke regels van toepassing zijn. Bij interesse kunnen spoedzoekers rechtstreeks contact opnemen met WSN. Jongeren kunnen reageren via www.woningneteemvallei.nl, statushouders via de gemeente Nijkerk en de kwetsbare inwoners met een woon-en zorgvraag via Altijd Iemand In De Buurt.

Hieronder een schets van Spoorkamp II met de 49 opstapwoningen: 25 gestapelde woningen (te bouwen door Barli) en 24 geschakelde woningen (te bouwen door Heijmans, hetzelfde model als de woningen op Spoorkamp I)

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen