Diploma’s uitreiken gaat toch anders dan anders

De schoolleiding van het Corlaer College: “Onze eindexamenleerlingen verdienen een onvergetelijke afsluiting van hun middelbare school, vooral nu in coronatijd.”

En probeerde dat maandag 5 juli voor de vwo-leerlingen waar te maken.

Voor de school is zo’n  diploma-uitreiking op anderhalve meter afstand een logistieke puzzel. De diploma-uitreikingen van de opleidingen havo en atheneum vinden plaats in kleine groepjes op verschillende tijden en locaties. Voor de eindexamenkandidaten van het vmbo is er buiten een diploma-uitreiking georganiseerd. Zij ontvangen hun diploma op het schoolplein van het vmbo of buiten bij de kerk De Fontein. Uiteraard wordt er rekening gehouden met anderhalve meter afstand en de overige RIVM-richtlijnen. Daarnaast ontvangen de leerlingen een eigen pen waarmee zij hun diploma kunnen ondertekenen.

Het was de eerst avond van een serie uitreikingen. Dinsdag ontvangen eindexamenleerlingen van atheneum en havo hun diploma. Een week later op maandag 12 juli, dinsdag 13 juli en woensdag 14 juli ontvangen eindexamenleerlingen van het vmbo hun diploma.

Bijzonder certificaat

Dit jaar zijn 18 leerlingen van het vmbo, havo en atheneum geslaagd voor het Cambridge Engels examen.  Maandag 5 juli kregen 12 atheneum-leerlingen dat certificaat. British Councilvertgenwoordiger Van Uum reikte de certificaten aan de leerlingen uit. De andere zes leerlingen krijgen het certificaat later deze of volgende week

In de fotoserie meer foto’s o.a. van Farren van Wijk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden