MBO studenten: meer prullenbakken in winkelcentra (video)

In april werd in Hoevelaken het project “Samen schoon & Leefbaar” afgerond.

Vandaag gebeurde dat in de Dolle Joncker voor de binnenstad van Nijkerk.

De intenties waren hetzelfde. Voor studenten in opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid werd tijdens het negen weken durende project, werd de leefomgeving een leeromgeving in het winkelcentrum van Nijkerk. Naast leren in de praktijk is er een Adviesnotitie geschreven, door studenten Mangala Homberg Integrale Veiligheidskunde van de Hogeschool Utrecht en Tess Heidema student MBO Amersfoort School voor Veiligheid.
Wethouder Wim Oosterwijk nam de Adviesnotitie in ontvangst.

Naast het overhandigen van de Adviesnotitie werden er ook certificaten voor deelname uitgedeeld aan de deelnemende studenten.

Wethouder Wim Oosterwijk toonde zich onder indruk van het project: “Tijdens het project komen belangrijke aspecten bij elkaar, zwerfafval verminderen, de koppeling onderwijs met het bedrijfsleven, door de rol van de ondernemers binnen het project. Bedankt iedereen voor de bijdrage aan dit bijzondere project. Wij zijn als gemeente Nijkerk blij dat we als gastlocatie een bijdrage konden leveren aan het project. Gefeliciteerd alle studenten en dank voor jullie inzet! Het is de bedoeling, dat in het komende studiejaar een vergelijkbaar project wordt uitgevoerd in onze gemeente.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden