Nijkerk ontvangt één van de 24 teams WK Volleybal Dames 2022

Foto:

Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt in het najaar van 2022 gehouden in Nederland en Polen.

Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt. Aan het WK doen 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht. Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie Arnhem (GelreDome), worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). Het is de wens van de organisatie dat alle deelnemende landen in de eerste fase van het toernooi worden ondergebracht in 24 verschillende Gelderse gemeenten. Op die manier wordt de hele provincie betrokken bij het WK. Ook aan Nijkerk is gevraagd of zij als gastgemeente willen optreden. Naast als gastheer voor een van de deelnemende teams op te treden is de bedoeling dat er samen met de volleybalverenigingen (sportieve) side-events in de gemeente worden georganiseerd. Die hebben intussen enthousiast gereageerd.

Definitieve toewijzing van het gastland is afhankelijk van definitieve plaatsing voor het WK 2022. Zodra de loting (oktober 2021) voor het WK 2022 heeft plaatsgevonden volgt definitieve toewijzing.

Het WK 2022 biedt vele kansen en mogelijkheden voor veel verschillende sectoren. De gemeente krijgt daar ook veel voor terug vanuit de NeVoBo. Hiervoor worden vanuit de gemeente wel een drietal tegenprestaties verwacht:

  1. De gastgemeente zorgt ervoor dat het gastland gedurende het verblijf kan trainen in een fitnescentrum.
  2. Het regelen van een teambegeleider om het land tijdens het verblijf in de eerste ronde in Gelderland te ondersteunen.
  3. De Provincie Gelderland, WK VOLLEYBAL 2022 BV en NeVoBo verwachten dat er ook activiteiten, side events, worden georganiseerd door de gemeente. Dit kunnen bestaande activiteiten zijn die in het teken van het WK 2022 komen te staan, of nieuwe speciaal voor het WK 2022 opgezette activiteiten.

De opening en de wedstrijden om het goud en brons zullen gespeeld worden in de Gelredome in Arnhem. In de tweede en derde ronde wordt er gespeeld in Apeldoorn (Omnisport), Rotterdam (Ahoy) en drie nog nader te benoemen steden in Europa. Het WK is in september/oktober van 2022.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden