In 2022 wordt het Plein opnieuw ingericht

Foto:

In het ontwerp is uitgegaan van de huidige functionaliteiten van het Plein.

Uitgangspunt is het creëren/ behouden van voldoende vierkante meters om de allerlei activiteiten op het Plein mogelijk te maken. Zoals de organisatie van de weekmarkt, diverse evenementen en ook terrassen.
“De opnieuw ingerichte straten in het centrum worden gewaardeerd. De uitvoering van het ontwerp van dit belangrijke deel van de binnenstad maakt het centrum van Nijkerk nog aantrekkelijker”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Nieuwstraat en Koetsendijk

De Nieuwstraat is de belangrijkste toegangsweg naar het Plein. Om de voetgangers en de gebouwen te beschermen, is besloten om de paaltjes in de vorm van Nijkerkertjes terug te laten komen. Dit gebeurt ook tussen de Koetsendijk en de Nieuwstraat. De reden hiervoor is het voorkomen van sluipverkeer.

Locatie Van Kluijve lantaarn

De Van Kluijve lantaarn verdient een prominentere plek en blokkeert nu het zicht op een monumentaal pand. De voorgestelde nieuwe plek van de Van Kluijve lantaarn wordt als ongeschikt ervaren. De lantaarn blokkeert diverse zichtlijnen op het Plein en de verkeersdeelnemers hebben geen vrij zicht meer. Dit geldt ook voor kinderen die de lantaarn als speelobject gebruiken. Er is besloten om te kijken naar een andere en meer geschikte locatie, omdat de bedachte plek een gevaarlijke verkeerssituatie oplevert.

Ondergrondse containers

Er is besloten om geen ondergrondse containers op te nemen in het ontwerp. Er wordt gekeken naar een locatie in de buurt bij hoogbouw in het centrum.

Fietsparkeren op de Koetsendijk

In het ontwerp was uitgegaan van fietsparkeren op de Koetsendijk. Bij nader inzien is het logisch om deze zo dicht mogelijk bij de Kolkstraat en het Plein, langs de Breede Beek richting De Waegh, te realiseren. Zo staan de fietsen in het zicht en wordt de bezoeker uitgenodigd hier de fiets neer te zetten.

Hoe nu verder?

Nu het definitieve ontwerp is vastgesteld is de volgende stap het contracteren van een aannemer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de materialen is de verwachting dat de herinrichtingswerkzaamheden starten in het 1e kwartaal van 2022. Omwonenden en andere belanghebbenden worden tijdig geïnformeerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden