IVN Zomerwandelingen

Foto:

IVN Nijkerk heeft besloten de zomerwandelingen nu, voor zover mogelijk, elke donderdagavond in juli en augustus te doen plaatsvinden.

De wandelingen van de afgelopen weken waren een groot succes.

Een doorstapwandeling op de donderdag is dus geen excursie maar een wandeling waarbij slechts sporadisch stil wordt gestaan bij een cultureel of natuurtechnisch interessant stukje. We lopen met een heel gezellige groep zo’n 7 km, met onderweg veel gebabbel, lol en respect voor de natuur.

Voor as donderdag hebben Petra en Ruud een mooie leuke wandeling uitgezet in Gerven. Een prachtig bijna onontdekt gebied tussen putten en Nijkerk.

Leendert de Boer heeft hier overigens een prachtig dik cultuurhistorisch boek over geschreven, onder de titel “Landschapsjuwelen”. En ook in zijn latere boek “de Over-veluwe” wordt dit gebied uitvoerig behandeld.
en…misschien loopt leendert zelf ook mee…je weet maar nooit .

Verzamelen:
Minicamping Gervense Heide
bij de kantine/terras
Adres:
Hevelschutterweg 6 te Putten.
Tijd:
19.00 uur

Dit is op ca 7 km van Nijkerk vandaan. Tussen Nijkerk en Putten in.

De wandeling is 7 tot 9 km. Onderweg kijken Petra en Ruud wel hoe het gaat en of t weer en t tempo van de deelnemers toereikend is voor 7 of 9 km.

Je kan (tegen betaling) koffie en thee nemen en achteraf even zitten daar voor een frisje of misschien wel een wijntje. Koffie enzo is niet duur maar wel kleingeld meenemen.

Ook willen wij kijken of er nog belangstelling bestaat voor een excursie op een zondagmiddag (minder doorstappen, meer info) en of er belangstelling is voor een heel aparte en leuke “mindfullnes-sessie” op een zaterdag of zondagmorgen van ons aller Petra op (ja…die is eggg van alle markten thuis) en eventueel tegen betaling een natuuryoga ochtend.
Men kan zich ook daarvoor alvast vrijblijvend opgeven

Vergeet as donderdag niet de belangrijke spullen mee te nemen.
– water
– goede anti-teken kleding
– kleingeld
– goed humeur
– sterke verhalen voor onderweg
– glimlach voor ons
– wandelschoenen
– rugtas eventueel voor je water
– verrekijker, telefoon, fototoestel or whatever je nodig vindt voor onderweg

Voor carpoolen of afspraak maken om vanaf verzamelpunt nijkerk per fiets te vertrekken, neem even contact met ons op of het makkelijkst is …meld je aan voor de Doorstap IVN wandelgroep App.

Aanmelden kan via email : [email protected] of via telefoon : 06-50743818

Deelname aan deze gezellige doorstapwandeling is …gratis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden