Beloningen voor inleveren lege batterijen

Foto:

Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd.

Deze maand zijn dat de familie Renssen en mevrouw Van Veldhuizen de gelukkigen. Stibat bedankt de winnaars voor hun moeite en beloont ze met een Nationale Tuinbon.

De plus van een lege batterij

In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten… en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren.

Lever ze in en geef ze een nieuw begin

Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen tachtig Nationale Tuinbonnen van € 25,-, twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van € 50,-, en drie weekendjes weg ter waarde van € 445,- bij Center Parcs.
Hoe doe je mee? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per 10 stuks in een zakje samen met een briefje waarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staat geschreven. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Over Stibat

Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. We ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen