Voedselbank krijgt kookboeken en zoekt kippen

Foto:

Woensdag 28 juli zijn 50 kookboeken aangeboden aan de Voedselbank door Rotary Club Nijkerk.

Van het boek zijn 9000 exemplaren gedrukt, die aan 171 voedselbanken worden uitgereikt. De voedselbanken krijgen ook  het bronbestand. Mochten de boeken op zijn, dan kan een voedselbank zelf exemplaren bij laten drukken

Het initiatief voor het schrijven van een kookboek komt Jaap Jonkers uit Joure. ,,Het is eigenlijk een schande dat een rijk land als Nederland voedselbanken heeft. Wij staan aan top van zoveel wereldwijde lijstjes als het gaat om geluk of welzijn. Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland”, aldus Jaap Jonkers, initiatiefnemer van het kookboek.

https://twitter.com/JonkersJaap/status/1420284819523743744

De recepten uit dit bijzondere kookboek zijn gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank, die wekelijks uitgereikt worden aan klanten. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld. “Gezondheid is een belangrijk thema voor Rotary en daarom waren we meteen enthousiast om de kookboeken af te nemen en te schenken aan de Voedselbank”, aldus voorzitter Arie Jongejan. “Ook Rotary wil graag een bijdrage leveren aan aandacht voor gezondheid en armoede. Daarom is, naast deze uitreiking, de Voedselbank in Nijkerk een van de goede doelen van ons Stadsgolf dat op zaterdag 18 september in de binnenstad wordt georganiseerd. De deelnemers krijgen van ons als club daarom óók een kookboek, om zo de bewustwording van de voedselbank en betaalbare gezondheid onder de aandacht te brengen.”

“Wij vinden dit kookboek een heel sympathiek gebaar naar onze klanten. De voedselbank streeft er naar om voedselpakketten samen te stellen met voedzame en gezonde producten uit de schijf van vijf. Het is natuurlijk heel leuk als onze klanten door dit boek inspiratie opdoen om met deze producten diverse gevarieerde gerechten te maken”, zo besluit Jan Brons van Voedselbank Nijkerk.

Kippen

Naast de voedselbank is een kippenren gemaakt. Daar lopen nu 4 hennen en één haan. Die verhouding is een beetje scheef en daarom is uitbreiding van de ren gewenst.  Volgens Gert Dijkhuizen kun je de kippen gewoon komen brengen, als je ze toch over hebt.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen