Wethouder Broekman bezoekt Zwanenberg Food Group

Foto:

Medio juli bezocht wethouder Broekman de Zwanenberg Food Group in Nijkerk (voorheen Struik).

Ze bezoekt regelmatig bedrijven in Nijkerk, om kennis te maken en een goede relatie tussen gemeente en het bedrijf te bevorderen.

Zwanenberg is een Europese producent en exporteur van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, vegetarische en veganistische producten. Het bedrijf heeft eigen productielocaties in Nederland en het buitenland. In maart 2020 fuseerde Zwanenberg met Struik Foods Europe in Nijkerk.

Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Nederland, vertelde de wethouder dat Zwanenberg zich meer en meer richt op duurzaamheid. Zwanenberg heeft daarbij twee pijlers: het bevorderen van vegetarisch eten en het tegengaan van voedselverspilling. Tegengaan van voedselverspilling en meer vegetarisch eten dragen bij aan CO2-reductie. Ook is dit nodig om in de toekomst de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden.

Vegetarisch

Zwanenberg wil ervoor zorgen dat het bedrijf voor elk vleesproduct een vegetarische variant heeft. Als mensen minder vlees eten besparen ze voedingsmiddelen en is er minder CO2-uitstoot.

Blik tegen voedselverspilling

Voedselverspilling veroorzaakt veel onnodige CO2-productie en draagt aanzienlijk bij aan de opwarming van de aarde. Op dit moment wordt wereldwijd ongeveer 1/3 van het geproduceerde voedsel weggegooid. Hier wat aan doen helpt volgens Maarten Elsinga meer dan alle huidige maatregelen om CO2 te besparen.
Maarten Elsinga: “Ons bedrijf kan veel betekenen in de strijd tegen voedselverspilling! Wij zijn er namelijk goed in om bederf van voedsel tegen te gaan. Hoe? Door het te verpakken in blik. Het imago van blik heeft een opfrisbeurt nodig. Producten gaan er supervers in, we verhitten de producten in blik en zolang het blik dicht blijft is het voedsel jaren zonder koeling houdbaar, met behoud van voedingsstoffen. Het blik is opnieuw te gebruiken en laat zich ook heel efficiënt vervoeren”.

Wethouder Broekman is onder de indruk van wat bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie voor een duurzame toekomst kunnen en ook moeten betekenen: “Naast wat we als inwoners en als overheid aan duurzaamheid kunnen doen is er een grote verantwoordelijkheid bij de voedselproducerende industrie. Zij vervullen een sleutelpositie als het gaat om gezond eten en tegengaan van voedselverspilling. Ik ben er trots op dat dit Nijkerkse bedrijf deze uitdaging oppakt. Een voorbeeld dat hopelijk veel navolging krijgt. Als wethouder zal ik hier zeker aandacht voor vragen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden