Militairen ondersteunen ouderen Amaris Zorggroep bij digitale zorg

Foto:

Speciaal bezoek voor thuiszorgcliënten van Amaris.

Op 9 en 10 augustus kwamen militairen van het 2e peloton van de Bravo Compagnie bij hen langs om samen aan de slag te gaan met digitale zorg. Het leverde voordelen op voor beide partijen: medewerkers van het Peloton trainen op deze manier het klantgericht werken, terwijl cliënten van Amaris ondersteuning krijgen bij de inzet van digitale middelen zoals tablets.

Beeldzorg bij Amaris

Cliënten ontvangen bij Amaris zorg op maat, met een combinatie van fysieke en digitale zorg. Voor het aanbieden van digitale zorg in de vorm van beeldzorg maakt Amaris gebruik van senioren-tablets. Deze tablets zijn ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld contact met familie, het spelen van spelletjes en het beluisteren van kerkdiensten. Dit tot grote tevredenheid van zowel cliënten als medewerkers.

Een duik in de belevingswereld van senioren

Hoewel veel ouderen steeds handiger zijn op digitaal gebied, is hulp bij het toepassen van dit stukje digitale zorg toch welkom. Niet elke oudere kan goed overweg met een tablet. Het Peloton bood daarom uitkomst. Waar het Peloton normaal gesproken als taak heeft ervoor te zorgen dat andere militaire eenheden hun berichten kunnen versturen en ontvangen, doken zij deze dagen in de belevingswereld van senioren.

Rondje op de duo-fiets

Naast de hulp met de tablet van thuiszorgcliënten onder andere in Nijkerk was er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid: een kopje koffie, verhalen over vroeger en nu en een wandeling of rondje op de duo-fiets. Voor beide partijen waren het inspirerende en gezellige dagen.
Of zoals één van de cliënten het verwoordt: “Wat een prachtige dag was dit. We hebben genoten. Eerlijk waar!”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden