College bespreekt met gemeenteraad versoberd nieuw gemeentehuis

default
default
Foto:

In maart floot de gemeenteraad het college eensgezind terug.

Het gemeentehuis in de voormalige Rabobank moet soberder.

Het college heeft haar huiswerk gedaan en bespreekt dat 16 september met de raad.

Twee varianten

Er liggen twee varianten om te bespreken op tafel. Voor iedere variant zijn drie mogelijkheden uitgewerkt voor de afwerking (minimaal, mediaal en maximaal niveau). Tijdens het maken van het voorlopig ontwerp zijn de varianten en afwerkingsniveaus besproken met de diverse werkgroepen en belanghebbenden in de organisatie. Bij de afweging van de varianten en het afwerkingsniveau is steeds gekeken naar het effect op dienstverlening voor de inwoners, de behoefte van de organisatie en de bijdrage aan de versoberingsvoorstellen, zoals door de raad meegegeven in maart 2021.

Het college is van mening dat variant A met afwerkingsniveau mediaal goed aansluit bij het gewenste dienstverleningsconcept. Ook het programma van eisen, zowel functioneel als ruimtelijk komt prima tot zijn recht bij deze keuze. Deze variant brengt een aanzienlijke kostenbesparing met zich mee. Door het scheiden van het gedeelte dat voor iedereen toegankelijk is en het vergadercentrum ontstaat ook een nog veiligere werkomgeving voor de medewerkers.

De raadsconsultatie is (digitaal) te volgen. Dit kan door hier te klikken. Hier zijn ook de onderliggende stukken te vinden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen