Gaat Nijkerk gevluchte Afghanen helpen?

Foto:

De fractie van ChristenUnie – SGP wil van het college weten, of Nijkerk tijdelijke opvang aan gevluchte Afghanen gaat bieden.

Diane Palm is geraakt door de beelden van Afghanen die proberen hun vaderland te ontvluchten vanwege dreigend gevaar. Mensen die uit wanhoop aan een vliegtuig hangen of aan de poorten van een vliegveld staan, omdat ze hun leven niet meer zeker zijn. Deze mensen doen een beroep op onze medemenselijkheid, aldus Palm.

Tegelijk realiseer ze zich, “dat er in Nederland flinke uitdagingen zijn als het om reguliere huisvesting gaat. Ook veel Nijkerkers wachten op of zoeken naar een geschikte plek om te wonen. Goede communicatie over hoe onze gemeente omgaat met het verzoek vanuit de overheid om de komende tijd op zoek te gaan naar extra opvangplekken, is dus van wezenlijk belang om spanningen zoals die in Harskamp zijn ontstaan te voorkomen. Tegelijk geloven we dat Nijkerk in staat is om antwoord te geven op de vraag die naar ons toekomt.”

Ze wil van B&W weten, of de gemeente kans ziet om kleinere centra aan te wijzen als tijdelijke opvangplekken, bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden. Ze vraagt zich bovendien af, welke mogelijkheden het college ziet om ook de samenleving in te schakelen door bijvoorbeeld eigenaren van panden en vrijwilligers en kerken te betrekken bij de opvang van vluchtelingen?

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen