Chèr Korver Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Foto:

Zaterdag 18 september hebben burgemeester Gerard Renkema en wethouder Nadya Aboyaakoub Chèr Korver in het zonnetje gezet.

De “nestor van het Nederlandse rolstoelbasketbal”(aldus burgemeester Renkema) Korver kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Ze is coach van het basketbalteam van haar neefje Seth, dat zaterdag in actie kwam in sporthal Watergoor.

Na de wedstrijd kreeg Chèr Korver de welverdiende onderscheiding. Dit ‘lintje’ is toegekend vanwege de gouden medaille, die zij deze zomer met het rolstoelbasketbalteam tijdens de Paralympische Spelen in Tokio veroverde. Ze kreeg de onderscheiding opgespeld door haar broer (vanwege de coronamaatregelen). dat raakte haar: “Het is heel mooi dat ik hier de onderscheiding krijg, omgeven door familie en vrienden.”

Gouden medaille ontbrak nog

Chèr kende met het Nederlandse rolstoelbasketbal damesteam al veel successen. Op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen én op de Spelen van 2016 in Rio veroverde het team brons. In 2018 werd de ploeg wereldkampioen en in 2019 Europees kampioen.
Burgemeester Renkema: “We zijn natuurlijk heel erg trots op Chèr! Ze heeft al vele prijzen in de wacht gesleept, dus ik heb haar al vaker in het zonnetje mogen zetten. Voor haar langdurige prestaties bij rolstoelbasketbal heeft zij eerder al de gemeentelijk stadspenning mogen ontvangen. De olympische gouden medaille ontbrak nog in haar prijzenkast, en is een prachtige kroon op haar werk en een fantastische prestatie!”

Bij thuiskomst uit Tokio zijn al een aantal gouden medaille winnaars gehuldigd. De rolstoelbasketbalsters kregen echter niet allemaal hun onderscheiding uitgereikt, in verband met de korte tijd die er beschikbaar was. Alleen de aanvoerder en coach kregen hun onderscheiding. Op verzoek van het Ministerie van VWS reikte burgemeester Renkema daarom zaterdag de onderscheiding aan Chèr Korver uit.

Onderscheiding

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de vijfde graad in de orde. Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis.

De uitreiking van de gouden medaille in Tokyo kunt hieronder bekijken. De uitreiking begin op 4.59 uur. Daarvoor werd de finale tegen China gespeeld.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden