Minister Arie Slob: “Diep in mijn hart ben ik nog steeds raadslid” (video)

Rond de 25 mensen verzamelden zich maandag in de vooravond in Restaurant Streams Breede Beek aan de Kloosterstraat.

“Op het menu” van het politiek café stond minister Arie Slob. Hij moest naast wethouder Harke Dijksterhuis en raadslid Marina Lanting de aanwezigen laten zien, wat het raadswerk inhoudt. Achterliggende gedachte: mensen proberen enthousiast te maken. De opzet was gevarieerd, want er stond meer op het menu, dan de minister, namelijk een korte Kahootquiz, de wethouder en het raadslid en een paar stellingen.

Presentator van de avond (en lid van de CU-selectiecommissie) Hugo Scherff was er stellig in: “We zoeken mensen, die zich willen inzetten voor de Christen Unie.”
Één van de quizvragen ging over het aantal wethouders, dat de CU levert. Het goed antwoord was twee. Op de keper beschouwt onjuist, want de SGP levert één wethouder (Wim Oosterwijk)en de Christen Unie ook (Harke Dijksterhuis). Diezelfde Dijksterhuis won trouwens de quiz.

Bijzondere tijd

Voor minister Slob was zijn raadslidmaatschap (in Zwolle) een bijzondere tijd. Slob: “Je gaat op een andere manier naar je stad kijken en je daarvoor verantwoordelijk voor voelen. Ik was heel fanatiek. Ben ook iets minder gaan werken. Eigenlijk ben ik diep in mijn hart nog steeds raadslid.” Hij merkte ook nog op, dat zijn partij ervoor staat, dat de samenleving de ruimte krijgt. “Niet alles wordt door de overheid geregeld.”

Totaal onverwacht

Marina Lanting en Harke Dijksterhuis kregen van Geraldine van de Biezen de vraag voorgelegd, hoe zij in de politiek terecht waren gekomen. Voor Lanting was dat eigenlijk totaal onverwacht. Ze werd gevraagd, omdat de CU dacht aan haar een spraakmakende lijsttrekker te hebben, een stemmentrekker dus. Bij Dijksterhuis ging het allemaal heel geleidelijk. Hij raakte geïnteresseerd in de Nijkerkse politiek, ging wat hand en spandiensten binnen de partij verlenen en rolde zo de raad in. Daarna werd hij wethouder. Hun beider referentiekader in het politiek doen en laten: eerlijk zijn, luisteren, christen zijn. De wethouder voegde daar nog aan toe: “en wat zou mijn schoonmoeder er van vinden.”

Dijksterhuis benadrukte ook, dat de politiek de neiging heeft wat in zichzelf gekeerd te raken en daarom zijn nieuwe politici welkom. Zij helpen dat te voorkomen. Blijkbaar was het allemaal duidelijk voor iedereen, want geen van de aanwezigen had verder nog vragen.

Ely Hackmann sprak  Arie Slob en Hugo Scherff.

In de fotoserie meer foto’s van Arjen Gerritsma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen