Minister Slob onderstreept het nut van raadswerk tijdens politiek café

Foto:

NIJKERK De ChristenUnie Nijkerk heeft de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 afgetrapt met een politiek café in Streams De Breede Beek.

Met als hoofdgast minister Arie Slob van basis- en voortgezet onderwijs en media.

De bewindsman was op doorreis naar Den Haag na onder meer werkbezoeken aan scholen en vanuit de auto had hij gesprekken met ambassadeurs die mensen werven voor het lesgeven in het onderwijs. Bij aanvang gaf Geraldine van de Biezen aan dat de ChristenUnie staat voor het samen waardevol zijn en het aangaan van verbinding. De partij is ook op zoek naar nieuwe kandidaten voor de kandidatenlijst voor de verkiezingen.

Quiz

In het nieuwe Nijkerkse theater werd maandagavond gestart met een quiz. Met onder meer de conclusie dat Zwolle de enige gemeente in Nederland is waar de ChristenUnie/SGP meer zetels heeft in de raad. Vraagtekens konden worden gezet bij het antwoord op de vraag hoeveel wethouders de CU heeft in Nijkerk. Het antwoord bedroeg twee, maar daarbij werd de invloed van de SGP op deze twee wethouders niet meegenomen.

Ook de vraag hoeveel vergoeding raadsleden ontvangen kwam voorbij. Er werd getwijfeld tussen duizend en vijftienhonderd euro. Slob gaf aan wel blij te zijn dat raadsleden een vergoeding ontvangen, vanuit zijn ervaringen als raadslid in de gemeente Zwolle. Het gaf hem de mogelijkheid minder te werken en meer tijd te besteden aan het voorbereiden van de behandeling van voorstellen. En ook meer tijd om de stad in te gaan, zo gaf hij aan.

Duidelijk is wel dat de ChristenUnie de enige partij in het huidige demissionaire kabinet is waar nog wisseling van bewindslieden heeft plaatsgevonden. Waarbij Carola Schouten de meeste macht lijkt te hebben, omdat ze zowel minister als Tweede Kamerlid is. Een combinatie die overigens door veel partijen ter discussie wordt gesteld, hoewel het wettelijk mag. Winnaar van de quiz werd wethouder Harke Dijksterhuis.

De komende tijd moet blijken of de bijeenkomst het gewenste resultaat heeft opgeleverd als het gaat om nieuwe kandidaten met een ChristenUnie hart.

Door Wijnand Kooijmans

Lees de rest van het verhaal op de site van de Stad Nijkerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden