Matthias Blankesteijn kandidaat-lijsttrekker voor het CDA

Foto:

Het is de bedoeling, dat Matthias Blankesteijn Joop van Ruler opvolgt als fractievoorzitter van Het CDA Nijkerk – Hoevelaken.

Daarvoor moet hij wel eerst lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 worden. Het partijbestuur stelt dat nu voor. Op maandag 13 december wordt een ledenvergadering gehouden, waarin de CDA-leden een besluit nemen over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

Voorzitter René Windhouwer licht toe: “Wij kennen Matthias als een enthousiast en gedreven raadslid met veel kennis van de lokale politiek. Hij heeft zich de afgelopen vier jaren snel ontwikkeld en is nu klaar voor de volgende stap. Matthias heeft een echt CDA-hart, zodat het bestuur van mening is dat hij de juiste kandidaat is voor het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

Blankesteijn is blij met de voordracht door het CDA-bestuur: ‘Ik vind het een eer om voorgedragen te worden als lijstrekker voor het CDA. Ik zie er enorm naar uit om vanuit onze idealen bij te dragen aan een nog mooiere gemeente Nijkerk. De komende jaren staan we als gemeente voor grote uitdagingen. Daarom moeten we samen de schouders eronder zetten: met een team van enthousiaste CDA’ers, inwoners en ondernemers gaan we aan de slag voor de gemeente Nijkerk.’

Joop van Ruler, de vorige lijsttrekker en de huidige fractievoorzitter, keert na 12 jaar niet meer terug in de raad. Het CDA hanteert 3 raadsperiodes als maximale zittingsduur.
Van Ruler: “Ik ben een groot voorstander van deze regel, want zo zorgen wij tijdig voor de gewenste verjonging en vernieuwing van onze raadsfractie. Matthias is nu vice-fractievoorzitter en gereed voor zijn nieuwe rol. Ik wens hem daarbij veel succes toe.”

Matthias Blankesteijn is sinds 2018 lid van de CDA-fractie in de Nijkerkse gemeenteraad. Hij is 23 jaar, heeft politieke wetenschappen gestudeerd en is werkzaam als adviseur bij een organisatieadviesbureau voor de publieke sector.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen