Aandacht voor eenzaamheid onder kinderen en jongeren

Foto:

Praat jij als ouder met je kind over gevoelens van eenzaamheid?

Ongeveer de helft van de kinderen en jongeren in Nederland ervaart deze gevoelens weleens.

Het is voor veel van hen lastig om dit bespreekbaar te maken. Gevoelens van eenzaamheid hebben een negatieve invloed op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Tijd om hier iets aan te doen!

Ouders hebben een belangrijke rol als het gaat om het bespreekbaar maken van gevoelens van eenzaamheid. In gesprek gaan met je kind, is de eerste stap. Voelt je kind zich weleens eenzaam, hoe uit zich dat en is het nodig om hier iets aan te doen? De leerkracht op school, een medewerker van het Gebiedsteam/de gemeente of de huisarts kunnen verder helpen wanneer er meer nodig is. Kinderen en jongeren zijn ook altijd welkom in één van de jongerencentra in de gemeente Nijkerk. In Nijkerk kunnen zij naar Chill-Out en in Hoevelaken naar Blits. Jeugd- en Jongerenwerk biedt verschillende activiteiten aan, waarbij kinderen en jongeren in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten. Er zijn ook vrijwilligers, stagiaires en beroepskrachten die het leuk vinden om met hen te praten of een leuke activiteit te doen.

De werkgroep van Aandacht voor Eenzaamheid zal zich in 2021 en 2022 – door middel van diverse acties – inzetten om het onderwerp onder kinderen, jongeren en jong volwassenen onder de aandacht te brengen in de gemeente Nijkerk.
Wil je meer informatie over wat eenzaamheid is en hoe je eenzaamheid herkent? Kijk dan op de website van Sigma.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden