Esther Vergeer opent Sportpoli in Emma Kinderziekenhuis

Esther Vergeer, Eveline Boeker, Nosa Appiah, Bo Kramer en Annemiek Buizer
Esther Vergeer, Eveline Boeker, Nosa Appiah, Bo Kramer en Annemiek Buizer
Foto:

AMSTERDAM – In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is. Deze Sportpoli is officieel geopend met een Sleutel Estafette die op 1 oktober startte in Papendal en via etappes door Otterlo, Nijkerk, Amersfoort, Baarn, Soest, Laren, Bussum en Diemen op 5 oktober dankzij de inzet van paralympisch kampioenen rolstoelbasketbal Bo Kramer aankwam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

2 oktober Nijkerk

Op 2 oktober 2021 brachten René Martens (directeur Medux) en Esther Vergeer (naamgever Foundation) op de handbike, samen met nog 3 collega’s op de fiets, de sleutel van Otterloo naar Nijkerk.
René Martens: “Medux, met haar labels Medipoint en HartingBank, ondersteunt graag het Sportpoli project omdat wij, net als de Esther Vergeer Foundation, zien dat de participatie van kinderen start met zelfvertrouwen. Het Sportpoli project biedt de kans om te sporten in een heel vroeg stadium. Dat stimuleren wij graag!”
Op 3 oktober 2021 trotseerden Evelien de Bruijn en Mathilde Dusol de regen en volbrachten de etappe van Nijkerk naar Baarn.

Persoonlijke begeleiding essentieel

Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen