Bouwplannen Havenkom: Raad 100%, ABZ 100% tegen

Foto:

Op het CDA na was de raad lovend over het plan om huizen te bouwen, waar nu het stadhuis staat.

Dat heet Havenkom fase 1. Het CDA wilt eerst zicht op het tweede plan, waar nu subsidie voor is aangevraagd. Dat plan heet Stadshaven. Dat wil die partij om er zeker van te zijn, dat de eisen uit de Woonvisie (35% sociale woningbouw bijvoorbeeld) gehaald worden. Deze plannen gaan over de oostkant van de havenkom. De gemeente heeft ook grond aan de westkant (Waar ABZ Diervoeding) staat.. De suggestie van de Christen Democraten was daar ook over na te denken.

Wethouder Oosterwijk zag er niet veel heil in om voor deze eerste fase al veel rekening te houden met de ontwikkeling van de Stadshaven.

De plaatjes van de twee plannen

Havenkom fase 1

Stadshaven

ABZ Diervoeding

De gemeente praat al 15 jaar met ABZ Diervoeding. Volgens directeur Roordink kan er helemaal niet gebouwd worden, zolang ABZ Diervoeding niet verhuist. Zijn deskundigen zeggen al lange tijd dat de bouw niet door kan gaan. Wij berichtten daar eerder over. Roordink was pessimistisch: ook de bouw van de Stadshaven en de bouwplannen aan de Bruins Slotlaan lopen tegen dezelfde problemen aan.

Roordink is bang, dat de rechter uiteindelijk een oordeel moet vellen. Wethouder Oosterwijk was het daar niet mee eens. “Als het bestemmingplan opgesteld wordt, komen we er vanzelf achter of deze bouwplannen de bedrijfsvoering van ABZ belemmeren.. Laten we daar eerst op wachten en dan hoeven we misschien helemaal niet naar de rechter.”

Voor Roordink is er eigenlijk maar één goede oplossing: verhuizen. De nieuwe locatie is er al. Het probleem is de schadevergoeding, maar daar spelen provincie en landelijke overheid een rol. Of hij op geld uit was, wilde Palm (CU-SGP) weten. Roordink:” We zitten hier vanaf 1924 en zitten er best. Wij willen niet weg. Als we verhuizen, komt er veel meer grond vrij voor woningbouw.” Hij was bang, dat de gang naar de rechter heel veel geld gaat kosten en de aangevraagde subsidie voor de Stadshaven niet gehaald wordt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Havenkom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen