Aeresleerlingen koken met buurtbewoners om voedselverspilling tegen te gaan.

Foto:

Leerlingen uit klas 4 voeding ( Aeres VMBO Nijkerk) hebben een project over voedselverspilling gedaan.

Daarbij hebben ze geleerd hoeveel voedsel er wel verspild wordt en hoe zij kunnen bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling.

Mark Reurink: “Omdat mensen als rentmeesters zijn aangesteld over de prachtig geschapen aarde vinden we het terug dringen van voedselverspilling een belangrijk thema op school. Het beoordelen van voedsel of het nog gebruikt kan worden ook al is de THT (tenminste houdbaar tot) datum verstreken is hierbij belangrijk. Daarnaast hebben leerlingen geleerd dat wanneer bv bij vlees de TGT (te gebruiken tot) datum is bereikt vlees niet hoeft worden weg gegooid maar dat het nog prima ingevroren kan worden om later gebruikt te worden.”

In de Dutch Food Week hebben de leerlingen op woensdagmiddag 13 oktober de buurtbewoners een presentatie gegeven tegen voedselverspilling. Daarna hebben zij samen heerlijk gekookt met producten die over de datum waren die van een lokale supermarkt kwamen. Deze producten zouden anders zijn weggegooid.. Nadat soep, broodpudding, gevulde courgettes en nog veel lekkere gerechten bereid waren werd er samen heerlijk getafeld. De buurtbewoners gaven aan dat ze het samen koken met enthousiaste leerlingen erg leuk vonden en het een leerzame middag was.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden