Week van de veiligheid

Foto:

Afgelopen week was de week van de veiligheid weer.

Een van de thema’s was “overvallen”.

Marco Lam: “Heeft u een overvalknop in uw winkel of bedrijf en weet u wat er gebeurd als u daadwerkelijk de (overval)knop indrukt ? Tijdens mijn adviesgesprekken over beveiliging van een winkel of bedrijf gaan ondernemers er vanuit dat er bij het indrukken politie wordt gebeld maar helaas moet ik dan iedere keer weer vertellen dat dit niet (meer) het geval is. Politie wordt gebeld maar dan moet er eerst een melding naar de meldkamer gaan, deze kunnen, door eventueel inkijken van de camerabeelden verifiëren of het echt is, is dit het geval dan wordt er politie gebeld. U begrijpt dat dit proces nogal wat tijd vergt en die tijd is precies voldoende voor een overvaller om al dan niet met een buit de plaats delict te verlaten.
Waar heeft u als slachtoffer tijdens zo’n overval eigenlijk behoefte aan? Wij denken aan hulp op korte afstand zoals een mede ondernemer naast uw winkel of bedrijf of zelfs een aantal personen in de straat.Wij hebben het protocol van deze werking doorbroken en hebben een beter alternatief. Wat wel belangrijk is dat een aantal van uw naaste ondernemers ook meedoen.
Hoe meer mensen op het systeem gekoppeld zitten hoe beter de werking.”

Hoe werkt het bij Siacom?

De ondernemers die bij Siacom aangesloten zitten krijgen een paniekknop. Deze is los mee te nemen maar ook eventueel op uw toonbank te zetten. Is er een overval of andere vervelende situatie (bv. een lastige klant) druk dan de knop in. Alle ondernemers die in de omgeving zitten krijgen de melding met de locatie waar dit gebeurd.

Voordelen

  • Plug and play
  • Lage kosten
  • Direct hulp uit de omgeving
  • Centraal geregeld

Bent u ondernemer of lid van een ondernemersvereniging? neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Meldkamer Siacom | 088 – 88 90 700 | www.siacom.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden