Arla lanceert nieuwe duurzaamheidsstrategie

Foto:

Zuivelbedrijf Arla onthult het vijfjaarplan waar de nadruk komt te liggen op duurzame zuivelproductie en een verantwoordelijke groei van het bedrijf.

De komende vijf jaar gaat het bedrijf investeringen met 40 procent te verhogen naar € 4 miljoen waarbij de focus ligt op duurzaamheid, digitalisering, nieuwe productietechnologieën en productontwikkeling. Daarnaast wordt het dividend naar € 1 miljard verhoogd om boeren te ondersteunen in hun route naar duurzaamheid.

Broeikasgassen

Arla heeft het doel om broeikasgassen in 2030 terug te dringen van 30 procent opgehoogd naar 63 procent. Dit willen ze behalen door snel om te schakelen naar groene elektriciteit, fossielvrije vloten en het gebruik van recyclebare verpakkingen.

Investeringen

De komende vijf jaar wil het bedrijf jaarlijks haar bekendste merken 3 à 4 procent laten groeien door te investeren in categorie-innovatie en -ontwikkeling, nieuwe productietechnologieën en schaalvergroting van de toeleveringsketen. Daarnaast zal het naar aanleiding van verstedelijking en hogere inkomens van de consument de e-commercecapaciteit uitbreiden om zo de online kanalen van klanten te ondersteunen.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden