Esther Jans: Kan ik je later terugbellen?

Foto:

Onlangs was ik met een opdrachtgever in gesprek over de telefonische bereikbaarheid van haar afdeling.

Gaandeweg dit gesprek vroeg ze mij: “Wat vind jij ervan als iemand je wegdrukt en je krijgt het bericht “kan ik je later bellen”?”

Denk nog eens even aan februari 2020 of eerder, toen we nog “gewoon” face-to-face met elkaar in gesprek waren aan een tafeltje onder het genot van een kop koffie. Tijdens zo’n gesprek zette ik mijn telefoon op stil. Dit omdat ik tijdens het gesprek niet gestoord wil worden dan wel afgeleid wil worden door mijn telefoon. Ik ben op dit moment met “jou” in gesprek en daar wil ik dan ook de aandacht voor hebben.

Nu november 2021, zitten we (wederom bijna) niet meer face-to-face aan een tafel koffie te drinken en doen we veel doormiddel van een online call. Super veel voordelen en ook nadelen aan deze call’s maar die behandel ik niet in deze blog.
Wat mij opvalt tijdens zo’n call is dat de telefoons niet op stil staan. Tijdens een call hoor ik regelmatig een telefoon overgaan of een “pling” of “doing” vanwege een appje of ander soort berichtje. Je ziet dat de persoon waarmee in je gesprek bent toch even is afgeleid, snel even kijkt naar de telefoon, de beller wegdrukt en daardoor is afgeleid van het gesprek. En zeer waarschijnlijk krijgt de persoon die belt een berichtje:

“kan ik je later bellen?”

Wat ik me afvraag is waarom zet je tijdens een call je telefoon niet op stil, zoals je zeer waarschijnlijk net als ik, eerder ook deed als je face-to-face in gesprek ging. Dan hoor je ook niet dat je gebeld wordt, ben jij niet afgeleid, is je gesprekspartner niet afgeleid en luister jij straks je voicemail af en bel je hem of haar terug. Uiteraard heb je soms een urgent telefoontje waar je op zit te wachten. Is dit het geval, geef dit dan aan in het begin van het gesprek, hiermee voorkom je ergernis bij je gesprekspartner.

Ik ben heel benieuwd hoe jij hierover denkt.

Meer weten over telefonische bereikbaarheid van je afdeling of organisatie?
Neem contact met mij op, ik ga hier graag over met je in gesprek.
Mail [email protected] of bel me op 033 303 33 98.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden