Meelwormpizza of sprinkhaanhamburger, we mogen eindelijk insecten eten

Foto:

Volgens Paula Rijkens, ‘insectencommissaris’ van Foodvalley NL, zijn insecten een duurzaam eiwitalternatief.

We mogen insecten in ons voedsel verwerken, daarvoor heeft de Europese Commissie toestemming gegeven. Insectenvlees is eiwitrijk, dus erg gezond. Meelwormenkweker Rowin Batterink uit Nijkerk is blij dat de kogel door de kerk is.
De pootjes en vleugels moeten wel eerst van de sprinkhaan af, om niet te veel te vragen van onze spijsvertering. Maar daarna is hij veilig om te eten, in zijn geheel of in poedervorm. En dat geldt ook voor de meelworm.

Pizzabodems

Goed nieuws dus, voor meelwormenkweker Rowin Batterink in Nijkerk. Deze van oorsprong biologische kippen- en varkensboer begon anderhalf jaar geleden met meelwormen. “Van een bedrijf dat glaswormen maakt, krijg ik drie dagen oude larven. Vervolgens is het een kwestie van voeren”, zegt de boer. Hij denkt bij insecten als consumptie aan meel van meelwormen, maar ook aan hamburgers of pizzabodems.

“Inzetten op acceptatie”

Het verwerken van insecten in meel of vlees mag nu dus van de Europese Commissie. Maar willen we wel insecten op ons bord? “Acceptatie door de consument is wel waar we nu vol op moeten gaan inzetten”, denkt Paula Rijkens. “De consumentenacceptatie is best laag in Nederland. Hier is de trend om veganistisch te eten. En insecten zijn natuurlijk niet veganistisch. Daarom moeten we nu gaan zorgen dat er lekkere toepassingen komen, dat er een goed merk komt en dat er afzet gecreëerd gaat worden. Want dat staat allemaal nog in de kinderschoenen.”

bron:

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden