CDA presenteert verkiezingsprogramma

Foto:

De titel is ‘Zij aan Zij’.

Kandidaat-lijsttrekker Matthias Blankesteijn: “De titel ‘Zij aan Zij’ past bij het CDA. Wij zijn niet de partij van de polarisatie en verdeeldheid. We geloven vanuit onze idealen in het omzien naar elkaar, zorgzaamheid en verantwoordelijkheid voor elkaar nemen. Juist in deze moeilijke tijden moeten we Zij aan Zij blijven staan, om zo sterker uit deze crisis te komen.”

De uitdagingen waar de gemeente de komende jaren voor staat, zijn volgens het CDA groot. “Kijk naar de positie van starters en middeninkomens op de woningmarkt. Te lang is er nauwelijks iets voor deze groepen gebouwd. Daarom wil het CDA betaalbare woningen bouwen specifiek voor deze doelgroepen, en deze ook lokaal aanbieden.”
Zorg moet volgens het CDA ondanks de tekorten beschikbaar en betaalbaar blijven voor alle inwoners. Daarbij wil het CDA ontmoetingsplekken, buurthuizen en andere laagdrempelige voorzieningen in de wijk terugbrengen, zodat eenzaamheid bestreden wordt en zware zorg wordt voorkomen.
Het groenonderhoud moet volgens het CDA fors beter. “We betalen er miljoenen voor, laten we dan ook zorgen dat we waar voor ons geld krijgen. Dit is nu onvoldoende”, aldus Blankesteijn.
De klimaatdoelstellingen moeten volgens het CDA gehaald worden. “Om de gemeente goed door te geven aan volgende generaties.” Dit wil het CDA wel samen met inwoners doen: “Samen de schouders eronder om van de energietransitie een succes te maken. Met een eerlijke verdeling van lasten en lusten en het intensief betrekken van inwoners bij projecten.”
Cruciaal is volgens het CDA-programma dat het groene buitengebied behouden blijft. “Ruimte voor onze boeren om te boeren, en behoud van ons kostbare groen. Woningbouw programmeren we slim om het buitengebied zoveel mogelijk te ontzien en zonnepanelen horen zoveel mogelijk op daken, en zo weinig mogelijk op natuur- of landbouwgrond,” aldus het CDA.

De leden van het CDA zullen tijdens de ledenvergadering op 11 december het verkiezingsprogramma formeel vaststellen.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden