Politiek heeft oog voor ondernemers

Foto:

Niet alleen wethouder Broekman haalde vandaag de ondernemers voor het voetlicht.

Ook de VVD, CDA en PRO21 deden dat.

VVD op bezoek

VVD Nijkerk-Hoevelaken heeft deze dag een bezoek gebracht aan Bike.box, waar op een innovatieve manier wordt nagedacht over het stallen van fietsen. Wereldwijd zijn de fietsenstallingen van Bike.box te vinden. Ook heeft de VVD een bezoek gebracht aan Rijksma eetwarenhuis en Hap&Slok.

De dag van de ondernemer staat in het teken van het bedanken van ondernemers voor hun bijdrage aan de maatschappij. Ondernemers zorgen ervoor dat dagelijkse problemen worden opgelost en dat er werk is.

Bike.box
Zo ook Bike.box, waar oplossingen worden bedacht voor het parkeren van fietsen. Prachtige binnensteden zien er soms slordig uit doordat her en der fietsen staan. Bike.box denkt na over hoe dit op te lossen is. Met de pedalclip wordt de fiets bij het trappedaal vastgezet zodat de fiets stabiel blijft staan.
De pedalclip is wereldwijd een succes. Ze zijn terug te vinden tot aan Manilla. Hiernaast worden ook oplossingen bedacht voor het parkeren op een beperkte ruimte. Op het terrein in Nijkerkerveen staat een toren van vier verdiepingen waar 60 fietsen in passen. Met een druk op de knop komt jouw fiets automatisch op de plek waar je hem er simpel uit kan halen. Ook is er de mogelijkheid voor een ondergrondse faciliteit.
De ondernemers achter dit bedrijf zijn Kees en Sander van de Vecht, vader en zoon. Kees heeft ervaring in het ontwerpen van industriële machines. Zo is hij wereldwijd marktleider geweest in machines die kratten kunnen reinigen in de pluimveesector. Na pensionering bedacht hij een manier om het stadsbeeld fraai te houden: de pedalclip. Naast Kees is ook Sander ondernemend. Hij heeft met Denim.Lab een bedrijf dat hoogwaardige spijkerbroeken ontwerpt en verkoopt.
Namens VVD Nijkerk-Hoevelaken heeft Jolanda Nijeboer een attentie overhandigd om de waardering voor het ondernemerschap tot uiting te brengen.

Rijksma eetwarebhuis
Walter Rakhorst van Rijksma eetwarenhuis ontving uit handen van Mark van der Stelt een bloemetje. Mark van der Stelt: ‘’Het is mooi dat ondernemers ook in onzekere tijden de stap durven te zetten om een winkel te openen. Vanaf vandaag is Rijksma geopend en ik kan alleen maar complimenten geven voor hoe mooi het eruit ziet.’’ De winkel, gevestigd aan de Oosterstraat, richt zich op keukenartikelen, borrels en verse producten zoals maaltijden en broodjes.

Hap&Slok
Ook bij Hap&Slok is een bloemetje gebracht. De zussen Evi en Milou Verweij maken borrelplanken op aanvraag en bezorgen deze in de omgeving. De borrelplanken zijn vanaf 1 persoon te bestellen. Bij de winkel op de hoek van het Verlaat en de Catharinastraat is ook kunst te bezichtigen. Zowel schilderingen als houtwerk wordt tentoongesteld.

PRO21: Geef een compliment

PRO21 had wat cijfermateriaal verzameld: de gemeente Nijkerk kent meer bedrijven per 100 inwoners dan gemiddeld in Nederland en Gelderland. Bij elkaar zorgden de bedrijven en maatschappelijke instellingen in de gemeente in 2020 voor meer dan 23.700 banen.

De partij wil dat het economisch goed blijft gaan in onze gemeente. Ondernemers moeten kunnen ondernemen en er moet genoeg ruimte voor bedrijvigheid zijn. Met het aantal bedrijfsvestigingen (4.380) en banen (23.700) staat Nijkerk in de top tien van Gelderland.

“Op deze dag bedanken wij ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en vieren we het ondernemerschap. Ondernemers zijn van enorme toegevoegde waarde. Ze creëren groei, banen, welvaart en dragen bij aan een levendige gemeente.
Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Wie is jouw favoriete ondernemer? Is het de eigenaar van je favoriete restaurant? Een inspirerende ondernemer die bekend staat om haar of zijn innovaties? Of een ondernemer die je bewondert om haar of zijn betrokken personeelsbeleid?Geef hem of haar een compliment en gebruik #dagvandeondernemer.

Bloemetje van het CDA

Deze partij bracht Diab Baranbo op het Singel een bloemetje: ” We hebben veel bewondering en waardering voor hem en zijn familie! Nog maar vijf jaar na hun vlucht opende Diab in Corona-tijd een winkel met zijn vader (ook op de foto), moeder en broers in het centrum van Nijkerk. De waardering van klanten in de winkel is groot. We wensen hen heel veel geluk toe!”

 

 

 

 

 

 

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden