Agressie tegen politici uit den boze

Foto:

Agressie, je kunt niet meer om het woord en de feiten heen.

Ook in het stadhuis proberen ze er wat aan te doen. Agressie en geweld zijn nooit goed te praten, ze kunnen gewoon niet. Daarom hebben de fractievoorzitters van de vijf Nijkerkse partijen samen met de ambtenaren bedacht hoe er gehandeld moet worden.  Dat is nodig, omdat “politieke ambtsdragers” (burgemeester, wethouders, commissie- en raadsleden) vrij voor hun politieke mening uit moeten kunnen komen. Als dat niet meer kan, is dat slecht voor de democratie. En het is heel vervelend en ingrijpend, voor degene, die het overkomt.

Er worden maatregelen getroffen om agressie en geweld te voorkomen. Bijvoorbeeld over de inrichting van het stadhuis en door de huisregels aan te passen. Bovendien kunnen er vaardigheidstrainingen gevolgd worden om te kunnen handelen als het nodig is. Duidelijk wordt ook hoe betrokkenen kunnen worden ondersteund bij een dreiging en hoe eventuele schade kan worden verhaald.
De kosten hiervoor zijn niet al te hoog. Maar als er zware maatregelen voor bescherming bij bedreiging nodig zijn, gaat dat wel geld kosten. En dat geld wordt er dan ook aan uitgegeven.

Als de raad ” Het Protocol Agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers, gemeente Nijkerk”(zoals het officieel heet), heeft aangenomen, wordt het op de website van de gemeente gepubliceerd. Ook nijkerk.nieuws.nl zal er dan over berichten.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden