Amersfoortse Veentunnel in gebruik

Foto: Prorail

ProRail en de gemeente Amersfoort bouwden de afgelopen anderhalf jaar aan een tunnel onder het spoor: de Veentunnel.

De tunnel zorgt voor een snellere verbinding tussen Nijkerk en Amersfoort voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen vanaf vandaag van deze onderdoorgang gebruikmaken.

Een goede fietsverbinding

De Veentunnel biedt straks de beste fietsverbinding van en naar Nijkerk. Bovendien ontstaat een extra verbinding tussen de woongebieden ten oosten en ten westen van het spoor. Dit verkort de fietsroutes binnen de wijk én vanuit Vathorst-Noord richting het centrum van Amersfoort. De fietstunnel biedt ook een nieuwe voetgangersverbinding onder het spoor door. Daarmee wordt de verkeerssituatie een stuk veiliger voor iedereen.

Voor het ontwerp van de tunnel heeft gemeente Amersfoort samengewerkt met bewoners uit het dorp Hooglanderveen. Aan de muur van de tunnel prijken een paar duizend tegeltjes die door kinderen uit de buurt zijn beschilderd.

Feestelijke opening

Vanwege corona is een feestelijke opening nu helaas niet mogelijk. In plaats daarvan verschijnt er binnenkort een filmpje over de bouw en samenwerking met de buurt. In het voorjaar hoopt de gemeente alsnog een feestelijk evenement met bewoners te kunnen organiseren.

bron: Prorail

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.