Kiezers geven “bouwen en wonen” hoogste prioriteit

Foto:

In de derde tussenstand van de POLL van “Kiezen voor Nijkerk”  wordt duidelijk, dat ’Bouwen en wonen’ hoog op de prioriteitenlijst staat van de inwoners.

’Openbare orde en veiligheid is het tweede belangrijke aandachtspunt en ’Duurzaamheid en klimaat’ staat op de derde plaats.

Greep uit de opmerkingen

”Woningnood en het probleem van het kopen van huizen door mensen die van ‘buiten’ komen en ruim overbieden op koopwoningen. Het is natuurlijk een landelijk probleem maar speelt ook sterk in Nijkerk.”
”Veel te weinig woningen voor inwoners van gemeente Nijkerk zelf.”
”Hoevelaken veroudert. de jongeren worden weggejaagd omdat er geen betaalbare koop en huurwoningen (geen sociale huur want als je werkt verdien je daar al te veel voor maar voor koop weer te weinig) voor ze zijn”
”Het tekort aan woningen is tot onaanvaardbare aantallen opgelopen. Veiligheid Paasbos verdient bijzondere aandacht.”
”Alle onderwerpen zijn belangrijk, maar bouwen en wonen voor ouderen en ook jongeren zijn in samenhang met beleid voor ouderen en jongeren echt belangrijk. Een eigen woonplek is een veilige plek om van daaruit deel te nemen in de samenleving.”
”Er zouden in het centrum meer appartementen gebouwd moeten worden voor ouderen zodat huizen vrij komen voor jongeren.”

Woonvisie 2020+

De ideeën en doelstellingen van de gemeente staan uitgebreid beschreven in de woonvisie 2020+. Daarin staat het volgende over de snelheid van bouwen:

  • Door in de komende jaren vooral te bouwen voor de lokale vraag, komen we tegemoet aan de kwantitatieve woningbehoefte van onze inwoners. Door voldoende woningen te bouwen (gemiddeld 200-250 woningen per jaar) dragen we bij aan de betaalbaarheid van de woningen.
  • We hebben de doelstelling om ten minste 75 sociale huurwoningen gemiddeld per jaar te realiseren.
  • We continueren het uitgangspunt van 35% sociale woningbouw bij nieuwbouw. Minimaal 30% hiervan moet gerealiseerd worden als sociale huurwoning. Maximaal 5% wordt gerealiseerd als sociale koopwoning.”

Bij de bouw van de opstapwoningen naast het zwembad is onlangs duidelijk geworden dan het aantal inschrijvingen vele malen groter was dan het aantal huizen, dat beschikbaar komt: 49 Opstapwoningen voor 2600 geïnteresseerden
De zorgen van de inwoners van Nijkerk zijn duidelijk aangegeven: bouw snel meer woningen voor de mensen die het nodig hebben en zeker voor de mensen uit Nijkerk zelf. Of de woonvisie 2020+ voldoende basis en snelheid biedt om daaraan tegemoet te komen wordt een interessant onderwerp tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen